~Hevosshiatsu~

Luonnollinen hoito hevosen kanssa

”Shi-atsu” tarkoittaa kirjaimellisesti sormilla painelua ja sen juuret löytyvät kiinalaisesta lääketieteestä. Koska kosketus on hevosten luonnollinen tapa kommunikoida keskenään, kokevat he shiatsuhoidon omakseen ja osallistuvat muun muassa osoittamalla hoidon aikana jumipaikkoja tai kipupisteitä.

Jalan pyöritys on tehokas shiatsutekniikka jossa hevosta rohkaistaan rentoutumaan ja laajentamaan jalan liikerataa.

Zen shiatsun pioneeri on japanilainen Shizuto Masunaga. Hevosshiatsu on kehittynyt ihmisten shiatsusta yhdistämällä siihen muun muassa hevosten akupunktion tietotaitoa. Kiinalaisen lääketieteen mukaan tasapainossa oleva meridiaani (yin ja yang) edistää hyvinvointia.

Hevoshiatsuun kuuluu sekä meridiaanien energioiden tasapainottamista että monia lihasten ja lihaskalvojen aktivointitekniikoita. Shiatsussa tehdään myös meridiaanivenytyksiä ja faskiakalvojen avauksia. Tavoitteena on tasapainottaa hoidettavan meridiaanin energiavirta avaamalla jumipaikat ja mahdollistamalla esteetön energianvirta läpi koko meridiaanin.

Rintalastan päässä on paljon akupisteitä ja myös munuaismeridiaanin alkupiste. Näiden pisteiden painelulla on yleensä rauhoittava vaikutus. Pyrin aina hoitamaan hevosen vapaana, jotta hänellä on mahdollisuus antaa palautetta ja osallistua hoitoon. Shiatsuhoito tehdään aina yhteistyössä hevosen kanssa.
Shiatsu on energian tasapainottamista eri meridiaaneissa. Meridiaanit liittyvät elimeen, kuten virtsarakko, mutta myös kaikkiin niihin kehon osiin minkä läpi kyseinen meridiaani kulkee. Shiatsukielellä puhutaan tyhjistä ja täysistä meridiaaneista. Energia ei pääse virtaamaan tasaisesti jos jossain kohdassa meridiaania on tukos. Meridiaanityöskentely ja monet erilaiset lihasten ja kalvojen manipulointitekniikat vapauttavat energiaa tukoskohdista niin että se voi vapaasti virrata läpi koko meridiaanin.

Lisätiedot ja ajanvaraus: puh 045 133 2495 tai info@biobalancing.fi.